Selçuk Bayraktar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İHA teknolojilerine doğru zamanda ve çok erkenden başladığını söyledi. Geçen yıl aralık ayında Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşunu yaptığını hatırlatan Bayraktar, Kızılelma'nın, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olacağını ve havacılıkta geleceğin muharebesinde devrim yapacağını söyledi.

TEKNOFEST’in dünya rekoru kırdığını belirten Bayraktar, “TEKNOFEST'te havacılıkta yeni bir çağın şafağına tanık olmuş olduk. Bu nerede gerçekleşti? İstanbul'da, Atatürk Havalimanı'nda, 1 milyon yarışmacı gencimizin başvurduğu yarışmalarda ve 2,5 milyon katılımcıyla dünya rekoru kıran TEKNOFEST'te. O yüzden o meydana biz ne diyoruz? Türkiye'nin istikbalini, yabancı şirketlerde değil, Milli Teknoloji Hamlesi'nin öncüsü Türk gençlerinde arayanların meydanı... O meydanlar sizin genç kardeşlerim..." dedi.

Baykar'ın son 20 yılda insansız hava araçlarındaki geçmişini anlatan Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 SİHA'ların; kendi sınıfında bütün dünyada açık ara nam saldığını, dünyada en fazla ülkeye ihraç edilen ve en fazla muharebede bulunmuş silahlı insansız hava aracı olduğunu belirtti.

Baykar olarak 15 yılda kendi sınıfında dünyanın en iyisi denilebilecek uçakları yaptıklarını belirten Bayraktar, "Uzayla alakalı çalışmalarını yürütecek girişimimizi de kurduk. Fergani adlı uzay girişimimizin, 10 yıl kadar sonra ülkemizin uzay serüvenine ciddi destek verecek çalışmalarda bulunacağına inanıyoruz." dedi.