Pendik Aydos Ormanı'nda yangın çıktı. İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, havadan ve karadan müdahale ederek yangını kontrol altına almaya çalışıyor .

Yangın, saat 14.30 sıralarında, Pendik Yenişehir Mahallesi, Semerkant Bulvarı'ndaki Aydos Ormanı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine olay yerine İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, karadan ve havadan müdahale ederek yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

 

ARAÇ TRAFİĞİNE İZİN VERİLMİYOR

Polis ekipleri, çevrede güvenlik önemli alırken, bölge araç trafiğine kapatıldı.Çevre ilçelerden gelen sulama araçları ve kepçeler de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 13 İtfaiye Grubu, 30 araç ve 88 personel de yangına müdahalesini sürdürüyor. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, Asayiş, Sağlık ve Orman ekipleri de olay yerindeki çalışmalarına devam ediyor.

3 SAATİN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINDI

Ekiplerin, havadan ve karadan yürüttüğü yaklaşık 3 saatlik çalışmanın sonunda yangın kontrol altına alındı.

Yanan ormanlık alanda soğutma çalışmaları devam ederken ekiplerin ulaşamadıkları alanlarda yolun açılması için iş makineleri mesai yapıyor.

(DHA)