İzmir Alsancak'ta sağanak yağış sırasında su birikintisine basan ve elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne yol açan olayla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

İFADELERİNE BAŞVURULACAK

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 35 şüpheliden 14’ünün tutuklu bulunduğu adli soruşturmada, ek gözaltı kararları verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve iki üst düzey bürokrat gözaltına alındı.

Olayla ilgili olarak Gediz Elektrik'ten 7 çalışan da gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu isimlerin, olayın nedenlerine ilişkin bilgi ve sorumlulukları belirlemek amacıyla ifadelerine başvurulacağı bildirildi.

GÖZALTI SAYISI 11'E YÜKSELDİ

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 11'e yükseldi. Savcılık talimatı ile bugün İZSU'dan Adana Belediyesi Genel Sekteri eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel Arıcı, Yapım İşleri Sorumlusu Uzman Alper Doğan ve Gediz Elektirik personeli Halit Özpelit'in gözaltında olduğu öğrenildi. (DHA)