Emekli maaş zam farkının ne zaman hesaplara yatacağı milyonlarca emeklinin gündeminde yer alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz döneminde 6 aylık enflasyona göre yüzde 24,73 zam aldı. Memur emeklisi ise yüzde 8,46'lık enflasyon farkına ek yüzde 10 toplu sözleşme zammı aldı. Rakamlar beraber değerlendirildiğinde memur ve memur emeklisi yüzde 19,31 zam almış oldu.

SGK AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) duyurusuna göre, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı temmuz dönemi zam farkları bugün hesaplara yatacak.

SGK'dan yapılan açıklamada şunlar yer aldı: "Buna göre aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan 1. grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, 2. grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere 2 aylık maaş farkı tutarında, 3. grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı tutarında tahakkuk ettirilmiştir. Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar liradır."​​​​​​​

EMEKLİ MAAŞ ZAM FARKLARININ DA YATMASI BEKLENİYOR

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 liraya yükseltilmesi için karar alındı. TBMM Genel Kurulu'nda, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor. Şimdi gözler emekli maaşı ek zam farkı ödeme tarihinde.

ELİTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Yasa teklifinin Genel Kurul’da görüşülmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanması gerekecek. 3 milyon 703 bin emeklinin zam farklarını da ağustos ayının başında alması bekleniyor. Konuya ilişkin AK Parti'den son açıklama geldi.
 
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, NTV Canlı yayınında açıklamalarda bulundu. 

"Farkın ne zaman yatması önemli değil. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olduğu için yatacak. Ay başında emekli maaşlarını alıyorsa 1 Ağustos'ta 12 bin 500 yerine 17 bin 500 alacaklar. Temmuz ayında farkları almayalı çok yüksek diye düşünüyorum."