Medyatava'nın özel haberine göre; son haftalarda yaşanan vergi tartışmalarına belediyelerin SGK borçları da eklendi. SGK, yaklaşık 96 milyar liralık borçları için belediyelere bildirim gönderdi. Sosyal medyada ise büyük şirketlerin vergi levhaları ortaya döküldü. İddiaya göre aralarında Getir, Trendyol, Amazon Türkiye, Atasay gibi büyük şirketler 3 yıldır bir lira bile vergi ödememiş.

TBMM'de yeni vergi paketi oylanırken Türkiye'nin gündemi de vergi oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek denetimlerin artırılacağını söyleyerek vergilendirmemiş sektör kalmayacağını ifade etmişti.

Son olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'e seslenerek, "Emeklileri düşünüyorsan belediyelerinin SGK borçlarını öde" ifadelerini kullanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan da SGK tarafından borçlu belediyelere bildirim gönderildiğini söylemişti. 

Özellikle çalışanlar ve esnaf yüksek vergilerden şikayet ederken sosyal medyaya düşen büyük şirketlerin vergi levhaları gündeme oturdu. Aralarında Trendyol, Amazon Türkiye, Getir, Atasay gibi dev şirketlerin yıllardır vergi ödemediği iddia edildi. Şirketlerden konu ile ilgili henüz bir resmi açıklama gelmezken, sosyal medya kullanıcıları bu belgelere büyük tepki gösterdi. 

İşte bahsedilen şirketlerin sosyal medyaya düşen vergi levhaları: