Kurtuluş Baştimar’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği, çekimleri Kars’ta tamamlanan Çiğdem filminin festival yolculuğu başladı. 

Book Culture Art Times tarafından 2024 yılı en iyi senaryo ödülüne layık görülen Çiğdem, İspanya’da düzenlenen Uluslararası Seville Film Festivali seçkisine alındı ve dünya prömiyerini yapacak.

Çiğdem, Kurtuluş Baştimar’ın ilk uzun metraj filmi olma özelliği taşıyor. Cannes Film festivali ödüllü yönetmeni Serge Avedikian ve Taliban zulmünden kaçırılan dünyanın yakından tanıdığı Sahraa Karimi’nin de görüşlerine film afişinde yer verecek. Halihazırda birçok uluslararası film festivalinde yarışan Çiğdem, festival yolculuğunun ardından Avrupa’da ve Türkiye’de sinemalarda izleyicilerle buluşacak.

Çekimleri, Kars’ta terk edilmiş ve âtıl bir köyde yapılan filmin konusu ise taşradaki eğitim sorunu. Onlarca imkansızlıklar ve sıkıntılar içerisinde gözleri ışıl ışıl parlayan çocukların eğitim için verdikleri mücadele. Çiğdem filminde köyde öğretmenlik yapan Yusuf Akar (Taner Öğretmen) ve Çiğdem(Hilal Baştimar) ve filmin kadrosunda yer alan herkes filmin çekildiği Karaurgan Köyü’nden. Yaşadıkları sorunları oynadılar onlar ve berrak bir gerçekçilik ile anlatıldı hikayeleri. Kaydı olmayan, terk edilmiş bir köy ve o köye yolunu kaybederek gelen bir belgesel yapımcısı, Çiğdem’in taşradan Türkiye Satranç şampiyonasına uzanan zorlu ve başarılarla dolu hikayesi…

Çiğdem, çocukların sesini, düşlerini ve başarılarını yine onların çaresizliğine şahit olan dağlara yazdıran çocukların filmidir.