İSTANBUL (AA) - Ünlü modacı Cemil İpekçi'nin koleksiyonundan oluşan kıyafetler, İstanbul Lale Vakfı'nda düzenlenen "Best of Cemil İpekçi" defilesinde tanıtıldı.

Moda ve tasarım dünyasından isimlerin katıldığı defilede, İpekçi'nin özel seçkisi, 25 model tarafından sunuldu.

Basın mensuplarına konuşan İpekçi, defilede 50'ye yakın tasarımını tanıttığını belirterek, "Best of Cemil İpekçi esasında yeni bir koleksiyon değil. Bütün koleksiyonlarımdan en iyisini bu defile için seçtim. İçlerinde bir doğu masalı, Mardin'deki defilede hazırladığım çalışmalardan var. Kısacası en sevdiklerimin hepsi burada." dedi.

Defileyi İstanbul Lale Müzesi'nde gerçekleştirmesinin ayrı bir önem taşıdığını dile getiren İpekçi, şöyle devam etti:

"Rahmetli Kadir Topbaş'la 17-18 sene evvel 'Lale Türkiye'nindir' diye bir kampanya başlatmıştık. Bence lale, Türkiye'nin simgesi olmalı. Çünkü lale, birliği, beraberliği, nazlılığı, sadakati, aşkı anlatır. Yani bu topraklardaki bütün duyguları simgeler. Keşke Türkiye'nin simgesi lale olsa ve lale festivalleri de daha fazla olsa diyorum."

İpekçi, İstanbul Lale Müzesi'ne özel elbiseler de hazırladığına işaret ederek, "Zannediyorum üç elbise var ama bir tanesi öne çıkacak. Lale müzesine hediye ettim. Kıyafetteki lale tasarımını yapay zeka ile oluşturduk. Bunun yanında 25 kilo swarovski taş kullandım. O elbise galiba burada devamlı kalacak." diye konuştu.

Koreografisi Banu Noyan tarafından hazırlanan defilenin geliri, Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Derneğinin "Kızlar Okusun Projesi"ne aktarılacak.