tv100’ün sevilen programı Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti bayram özel programıyla yine dopdoluydu. Haftanın konuğu ünlü şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan oldu. İlkan tüm samimiyetiyle hakkında merak edilenleri tv100 izleyicileriyle paylaşırken programda Ahmet Selçuk İlkan’ın en sevilen şarkıları da yeniden seslendirildi.

"BAYRAMI TAKVİMLERDEN YÜREĞİMİZE ALMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Programın girişinde bayram özel programına davet edilmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Ahmet Selçuk İlkan, “Bayram gününde, bir bayram sabahında hem bayramlaşmak hem de bayramı takvimlerden yüreğimize almak çok güzel bir duygu. Seninle aynı atmosferi yaşamak, yaşatmak beni duygulandırıyor.” dedi.

“BERBER SALONLARININ BENİM İÇİN ANLAMI ÇOK DERİN”

Berber salonlarının hayatında büyük bir yeri olduğunu söyleyen İlkan, “18 yaşıma kadar Adana’da kaldım. Benim hayatımda ilk okulum, ilk mektebim berber salonlarıydı. Çünkü benim iki abim de berberdi, okula başlamadan önce berber salonuna gider oradakilerle ilgilenirdim. Onlar da benimle ilgilenip alfabeyi öğretti, benim için berber salonlarının anlamı çok derin.” ifadelerini kullandı.

 “LİSE 2’DE ŞİİR YARIŞMASINDA TÜRKİYE 1’İNCİSİ OLDUM”

İlkokul ve ortaokul dönemlerinde bilinen şairlerin şiirlerini ezberlemeye ve artık liseden itibaren yazmaya başladığını söyleyen ünlü şair “Lise ikinci sınıfta Türkiye’de bir şiir yarışması yapılmıştı ve ilk birincilik ödülümü o zaman aldım. İlk şiirimin adı da ‘Hatırlar mısın?’ olmuştu” diyerek şiirini tv100 ekranlarında yeniden okudu.

“BEN AŞKA AŞIK BİR İNSANIM”

Şükrü Dudu’nun İlkan’ın çok sayıda aşk şiirinin olmasını hatırlatması ve kendisini aşk adamı olarak görüp görmediğini sorması üzerine Ahmet Selçuk İlkan, “Ben aşka aşık bir insanım. Aşkla başlamayan bir işin başarılı olacağına asla inanmıyorum. Aşk içini doldurduğu zaman bir anlamı vardır yoksa kelime anlamıyla cazip gelebilir. Aşka adanacak bir ömür gerekiyor, ben aşka ömür adadım.” dedi.

 
“BENDEN ÇOK ŞARKILARIM ŞİİRLERİM BİLİNSİN, KENDİMİ GÖSTERMESEM DE OLUR”

Özel hayatın ekranlara çok fazla yansıtılmaması ve özen gösterilmesi gereken bir alan olduğunu düşündüğünü söyleyen İlkan, “Özel hayat özen gösterilmesi gereken bir hayattır. Benden çok şarkılarım, şiirlerim bilinsin kendimi göstermesem de olur.” dedi. Ünlü şair şiirlerinin aşk duygusu dışında başka duyguları da yansıttığını ve bu yönüyle hayatın kendisine benzettiğini ifade ederek, “Ben hayattan besleniyorum, insandan besleniyorum. İnsanın ruhunda ne varsa onları yansıtmaya çalışıyorum. Hayat acısıyla, tatlısıyla bize verilen bir armağan tüm mesele onu yakışır şekilde yaşayabilmek.” sözlerini kullandı.

“BENİM ÇALIŞMADIĞIM HEMEN HEMEN HİÇBİR İSİM YOK”

İlk şarkılarını Emel Sayın, Ferdi Tayfur, Selami Şahin gibi ustalara verdiğini söyleyen İlkan daha sonra birçok isimle çalıştığını kaydederek, “Benim çalışmadığım hemen hemen hiçbir isim yok. Sezen Aksu ve Tarkan’a vermedim ama inanıyorum ki bir gün yollarımız kavuşur.” şeklinde konuştu.

 “ŞİİR YAZMADAN ÜLKEMİZİN BÜTÜN ŞAİRLERİNİ OKUYUP BİLİYORDUM”

Şairlik üzerine görüşlerini de paylaşan İlkan, “Şair istenerek olunacak bir olgu değil. Önce şair olarak doğması gerekiyor, bunun ötesinde de altyapı ve donanım lazım. Onun için de çok kitap okuması lazım, ben şiir yazmadan ülkemizin bütün şairlerini okuyan, bilen, ezberleyenlerden biriydim.” dedi.