Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 Merkez Yürütme Kurulu kıymetli üyelerimiz, değerli başkanlarımız, grup başkan vekillerimiz ve dava arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sizlerin vasıtası ile 81 vilayetimizdeki vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Toplantımız münasebeti ile sizlerle olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Toplantının içeriğine katkı sunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni başkanlarımızı, tekrar seçilenleri yürekten tebrik ediyorum. 

"ORTAK AKILLA ÇÖZÜM ARIYORUZ"

Seçim döneminde bir araya geldik ancak AK Parti'nin istişare toplantılarını seçim nedeni ile gerçekleştiremedik. Geçen ay başında burada partimizin kurmay kadrosu ve vekilleri ile beraber olduk. Diyaloğa önem veriyor ve ülke konularına ortak akılla çözüm arıyoruz. AK Partili başkan arkadaşlarımızla bir araya gelelim istedik. Hem projeleri görüşelim hem yol haritasını şekillendirelim dedik. Davetimize katılanlara teşekkür ediyorum. Gerek il ziyaretleri gerek farklı toplantılarda sizlerle sık sık bir araya geleceğiz.

 "AK PARTİ'NİN HİKAYESİ YERELDEN GENELE İLERLEYEN BAŞARI HİKAYESİDİR"

AK Parti'nin hikayesi yerelden genele ilerleyen başarı hikayesidir. Halkı içinden yükselmiş partiyiz. Millete hizmet yolculuğuna belediyelerden başladık. Yerel yönetimlerdeki başarılarımız yeni kapıların açılmasına vesile oldu. Kendimizi önce belediyelerde ispat ettik, milletimiz bizi yerel yönetimlerde tanıdı ve güvendi.

2002 yılında bu sefer ülkeyi yönetme sorumluluğunu AK Parti'ye verdi. 22 yıldır iktidarda tutan yerel yönetimlerdeki başarılarımızdır. AK Parti'nin referans kaynağı yerel yönetimlerdir. Bu değişmemiştir değişmeyecektir. AK Parti birikimi ile vizyonu ile yerel yönetimlere tüm dünyanın en yetkin en donanımlı siyasi hareketidir.

"HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI, PARTİ, AK PARTİ İLE REKABET EDEMEZ"

 Elbette mükemmel olduğumuz iddiasında değiliz. Bizim de değişime daha hızlı adapte olmamız gereken kimi başlıklar vardır.

Özellikle gençlerimizin nabzını daha iyi tutmamız gereken konular mutlaka olabilir. Şehirlerimizi geleceğe hazırlama noktasında hiçbir belediye başkanı, parti, AK Parti ile rekabet edemez.

31 mart seçimlerinden bu yana yaşananlar bu gerçeği bir kez daha göstermiştir. Son seçimlerde muhalefet ucuz popülizme dayanan bir kampanya yürüttü. Ekonomideki sıkıntıları da istismar ederek hiçbir temeli olmayan uçuk vaatlerde bulundular.

Şehirlerimizin kanayan yaralarına dair ortaya hiçbir somut proje koymadılar. İnsanımızla aramızdaki güven duygusunu zedeleyerek Türk ekonomisine ağır bedeller ödetecek her türlü popülizmden uzak durduk. 31 mart günü milletimiz sandığa gitti, son sözü söyledi. biz de bu iradeyi öperek başımızın üzerine koyduk.

 "MUHALEFET VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTTU"

Muhalefetin vaat yağmurundan da sona gelindi. Verilen sözler unutuldu. Bugün ekmekten suya her şeye zam yapıyorlar. Ucuzlatacağız, bedava yapacağız dediklerinin tamamında astronomik fiyat artışına gittiler. Kendi partilileri bile isyan etmeye başladı. Hizmet etmek yerine enerjilerini bahane bulmaya harcıyorlar. Devraldıkları belediyelerde eski başkanlarımıza iftira atacak kadar siyasi ahlaktan yoksun davrandılar. Şahsi reklam ajansı olarak kullandıkları medya mensuplarına roma tutu ile diyet borcunu ödüyorlar. Eş dost akraba tanıdık çiftliğine çevirdikleri belediyelerde kayırmacılığın kitabını yazıyorlar. Alkol tüketimini teşvik, cinsiyetsizleştirmeye teşvik, LGBT paçavraları ile belediye donatma dışında icraatları olmadı.

"VATANDAŞLA HAYAT BİÇİMİ DAYATILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ"

Makam odalarında vatandaşı darp etmek, Arapça tabelaya savaş açmak, baskı uygulamaktan başka bir iş yapmadılar. Göreve geldikleri il ve ilçelerde emekçi kardeşlerimizi kapı dışarı ettiler. Muhalefette köklü değişim yaşanmazsa 5 yıl benzer hadiselere şahitlik edeceğiz. Vatandaşa hayat biçimi dayatılmasını doğru bulmuyoruz.

Milyonlarca insanımız inanıcına uygun yaşamak istediği için ikinci sınıf insan muamelesi gördü. Tepeden inmeci yönetim anlayışının ülkemize ağır faturaları oldu. Bu anlayışa 94'te belediyelerde, 2002'de de tüm Türkiye'de son verdik. Kimsenin hayat tarzına karışmadık. Siyasi rövanşizmden uzak durduk. El değiştiren belediyelerde eski hastalıklar nüksetti. 28 Şubat'ı hatırlatan uygulamalar yeniden devreye alınmak isteniyor.

KAYSERİ'DE ÇOCUĞA TACİZ GERGİNLİĞİ 

Sığınmacı nefreti ve yabancı düşmanlığını körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri'de küçük bir grubun yol açtığı olayın sebebi muhalefetin bu zehirli söylemleridir. Vandallık yapmak sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, olmayacağız. Ayrımcılık, ötekileştirme AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır, bulamayacaktır. Biz birilerini yıpratmanın peşinde de değiliz. Siyaset yanlışa engel olmak doğruya güç vermektir. Millete hizmet götürenlere engel çıkarmak elini kolunu bağlayacak mantıkla hareket etmek bize yakışmaz.

"PARA KULELERİYLE GÜNDEME GELENLERİN DURUMUNU SİZLER DE GÖRÜYORSUNUZ"

Zannetmeyin ki sadece küçük bir beldeyi yönetiyorsunuz. Bilakis siz büyük AK Parti çınarını ayakta tutuyorsunuz. Çınarın tek bir kökünde sorun olursa bundan gövde de etkilenir. Çınarın tek bir kökü güçlü olursa gövdesi de diri olur. Onun için sorumluluğunuz çok büyük. En başta finansal konularda bu meseleleri hatırlayacaksınız. O para milletin size ve ekibinize emanetidir. Her bir kuruşu eklerken onun milletin parası olduğunu hatırlayacaksınız. Harcamanızı isabetli yapacak, israftan kaçınacaksınız. Kaynağı belirsiz para kuleleriyle gündeme gelenlerin durumu sizler de gördünüz. En küçük yanlış size oy verenleri değil gölgesinde milyonların huzur bulduğu Türkiye çınarına da zarar verir.

"MİLLETİMİZ SİZİ YANINDA BULACAK"

Seçilmiş olmanız milletin üzerinde bir konuma yükseldiğiniz anlamına gelmiyor. Tam aksine milletin hizmetkarı konumuna getiriyor. Onun için her an milletimizin içinde olacaksınız. İyi gününde kötü gününde aziz milletimiz sizi yanında bulacak. Yoksul gelip sizi bulmayacak siz gidip yoksulu muhtacı dertliyi bulacaksınız.