Rize'de düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sevgili hemşehrilerim sivil toplum kuruluşlarının kıymetli temsilcileri çok değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Şehre geldiğimiz andan itibaren bizlerine karşılayan hemşehrilerimi, Sayın valimize belediye başkanımıza bu güzel buluşmaya vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Davetimize icabet ederek gelen misafirlerimize de teşekkür ediyorum.

Her fırsatta ata, dede ocağına geliyoruz. Gerçekten coşkulu heyecanlı bir toplu açılış gerçekleştirdik. Afet konutlarının anahtar teslimini yaptık.


Toplam tutarı 1.6 milyar lirayı bulan tüm bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum.

Ayder'e yapılan yatırımları önemsiyoruz. Çocukluğumuzun o Ayder'i gitmiş, doğası gitmiş o dev salıncaklar gelmiş.

Ayder'i şanına yakışır hale getireceğiz demiştik sözümüzü tuttuk. Çevre ve şehircilik Bakanlığımızla projemizi tamamladık. Toplam 1800 araç kapasiteli kapalı otopark açılışımızı yaptık.

GAZZE MESAJI

Rusya ve Ukrayna bizim iki komşumuz. Bu savaş maalesef devam ediyor 2.5 yıldır. Şehirler yıkıldı çocuklar yetim kaldı. Bu kandan karlı çıkan olmadı. Biz barışın ve istikrarın tesisi için çalışıyoruz. Bunun için mücadele ettik. Çatışmalar başladığında bizi eleştirenler şimdi bize hak veriyor. Aynı durum Gazze'de soykırıma uğrayan kardeşlerimiz için de geçerli. Kimseden çekinmeden kimin ne dediğine bakmadan harekete geçtik. İnsani yardımlarda Gazze'ye en fazla yardım malzemesi götüren ülkeyiz.

ABD KONGRESİ'NDEKİ ALKIŞ

"Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, çok daha ileri gidip yalanlarını elleri şişinceye kadar alkışlamak Amerika için büyük bir akıl tutulmasıdır"

 

"MAHMUD ABBAS'I DAVET ETTİK AMA GELMEDİ"

Filistin Başbakanı'nı Türkiye'ye davet etmediğimizi kim söyledi? Abbas, gelmediği için özür dilemeli.