Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar tv100'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk oldu. CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak istemiyle dava açıldığını söyledi.

Avşar şunları söyledi:

Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak istenen yeni bir dava açıldığını öğrendim. Ve hemen iddianameyi alıp okudum. Eğer bu iddianame kabul edilirse Kılıçdaroğlu yakın bir zamanda yargılanmaya başlayacak. Bu dosyadan Kemal Bey’e herhangi bir ceza çıkarsa siyasi yasak da çıkmış olacak. Ve Kemal Kılıçdaroğlu siyasi yasaklı hale gelecek. Suç ve suçlu övmek suçlama… Selahattin Demirtaş, FETÖ ve yaptığı açıklamalar…

İDDİALAR İNCELENİYOR

İddianamenin detayı şöyle: Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanı olduğu süreçte yaptığı açıklamalar tek tek seçilerek tek tek ayıklanarak bir iddianame hazırlanmış. Tabii ki bu iddianamenin bir başlangıcı var. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bazı milletvekilleri Selahattin Demirtaş‘ın yaptığı bazı konuşmalardan rahatsızlıklarını dile getiren dilekçeler hazırlıyorlar ve bu dilekçeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na veriyorlar. Başsavcılık dilekçedeki iddiaları tek tek inceliyor.