EURO 2024 Son 16 maçında Avusturya'yı 2-1 yendiğimiz maçta iki golümüzü atan Merih Demiral, ikinci golden sonraki 'bozkurt' işaretiyle tartışmaların odak noktası olmuştu. Milli futbolcunun gol sevinci sırasında elleriyle 'bozkurt' işareti yapması, UEFA tarafından 'siyasi' olarak algılandı ve Merih Demiral için soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonrasında TFF, 30 sayfalık bir savunma yaptı. Ancak UEFA, savunmanın verilmesinden kısa bir süre sonra Merih Demiral için 2 maç men cezası verdi.

Merih, yarın akşam EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile oynayacağımız karşılaşmada forma giyemeyecek. Millilerimiz yarı finale yükselmesi halinde yine Merih'ten yoksun kalacak.

UEFA'NIN CEZA AÇIKLAMASI

UEFA resmi siteden yaptığı açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın, genel davranış ilkelerine uymadığı, temel nezaket kurallarını ihlal ettiği, spor etkinliklerini sportif olmayan nitelikteki gösteriler için kullandığı ve futbol sporunun itibarını zedelediği gerekçesiyle, katılabileceği toplam iki (2) UEFA milli takım müsabakasından men edilmesine karar vermiştir" ifadelerine yer verildi.