TV8 ekranlarında izleyicilerle buluşan MasterChef'te bu hafta ikinci haftanın yarışmacıları rekabet etti. 12 kişinin yer aldığı gruptan 5 isim ana kadroya yükselmeye hak kazandı. Böylece MasterChef'te ana kadronun yarısı belirlenmiş oldu.

MasterChef Türkiye yeni bölümünün ilk etabında şefler yarışmacılardan aşure yapmalarını istedi. Birinci etapta başarılı olup ikinci etaba yükselen yarışmacılar Şirin, Akın, Yudum, Beril, Enes oldu.

İkinci etapta ise yarışmacılar sumak kullanarak yaratıcı bir yemek yaptı. Şeflerin değerlendirmesi sonucunda en iyi tabağı yapan Beril 10'uncu önlüğün sahibi oldu.

Yarışmanın dün akşam yayınlanan bölümünde yarışmacılar arasında tartışma çıktı. O an yarışan Şirin'in Danilo Şef'e "Yukarından çok müdahale var" dedi. Mehmet Şef de "Şirin müdahalelerden rahatsız" diyerek yarışmacıları uyardı.


Yarışmacı Deniz ise "Hiç bilmeyen arkadaşıma gidişatını söyledim. Nişasta kullanmıyordu ve nişastayı bu aşamada kullanabilirsin dedim. Kulağına fısıldamıyorum burada herkes duyuyor. Yanlış yapanları da görüyorum. Demoralize olmamanız gerekiyor" dedi. Deniz devam etti ve "Bak benim ismim yazıyor ben burada oturuyorum. Buradan yanlışları görüyoruz. İnsan yaparken yanlışının farkında olmuyor. Kötü bir niyetimiz yok" dedi.


Şirin de "Son gün ve herkesin kaderiyle oynuyorsun. Son gün bu yapılmaz ama kendin bilirsin yine de" diye konuştu. Onur, Şirin'e hak verdiğini belirterek, "Bence de karışılmaması lazım. Sonuç olarak MasterChef'e gelmişsin. Yani bu aşurenin çıkacağını, pilavın çıkacağını, dünya mutfağının çıkacağını bilmen lazım. Kendine güveniyorsan buraya geliyorsun" dedi.

Deniz ise "O konuda sana katılmıyorum Onurcuğum" ifadesini kullandı.


Somer Şef yukarıdaki yarışmacıları uyararak, "Ölçü vermiyoruz fikir verebiliriz. Bu güzel gider şu güzel gider diyebiliriz ama iki kaşık bilmem ne üç kaşık bilmem ne diyeni yollarım dışarı. Benim içimdeki Mehmet Şef'i çıkartmayın. Ayrıca aşurelere ipucu vermek ayıp. Buraya gelen yarışmacı bilir" dedi.