Miami'deki evinde hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğan Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik, annesini kullanarak prim yapılmasından şikayet etti. 

Yeşilçam döneminin önemli sanatçıları arasında yer alan Ahu Tuğba, ABD'deki evinde yaşadığı rahatsızlık sonrasında 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Nisan ayında trafik kazası geçiren ve 3 hafta yoğun bakımda tedavi gören Ahu Tuğba, bir süredir de KOAH tedavisi görüyordu.

Tuğba'nın vefatının ardından naaşının Türkiye'ye getirilme konusu zora girince, kızı Anjelik, süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

"KEŞKE BİRAZ DAHA YANINDA KALSAYDIM"

Anjelik Calvin, Günaydın gazetesinden Tuba Kalçık'a yaşananları anlattı. Ahu Tuğba'nın bir haftadır uyku uyumadığını belirten Anjelik, "Ölmeden önceki gece alnını öptüm, "Seni çok seviyorum" dedim. Uyumaya gittim. Keşke ona sarılsaydım. İçimde ukde kaldı. Keşke biraz daha yanında kalsaydım" dedi.

Ertesi gün annesinin uyuduğunu düşünerek rahatsız etmediğini, dışarı çıktığını ve gece 1 olduğunda ise "Çok uyudu" diye düşünerek odasına gittiğini söyleyen Anjelik "Annemi iki elimle omuzlarından kaldırdım. Baktım buz gibi. Cesediyle karşılaştım. 'Anne' diye koşarak koridora çıktım. Komşumuza gittim, sonra polisleri aradım. Polisler sabaha kadar incelemeye aldı" ifadelerini kullandı.

NURİ ALÇO'YA SİTEM

Annesinin ne zaman nakil edileceğinin ve cenazesinin yapılacağının belli olmadığını söyleyen Anjelik, Nuri Alço ile ilgili olarak sert ifadeler kullandı. "Şunu da söylemek isterim, annemin kendini dostu diye lanse edip yardım ediyor gibi prim yapmaya çalışanlar var" diyen Anjelik şunları söyledi:

"Nuri Alço mesela. Sürekli beyan halinde, anlamak mümkün değil. Annemin ölüm haberinde niye Nuri Alço'nun adı geçiyor anlamıyorum. Cenazeye yönelik yardımda da bulunmadı. Kendisi sadece başın sağ olsun diye telefon açtı."