Sinema oyuncusu Ahu Tuğba, geçtiğimiz günlerde ABD'nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncunun Miami'de polis memuru olarak çalışan kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij, annesinin Türkiye'de defnedilmesine karar vermişti. Ancak ABD'li yetkililer, Tuğba'nın vefatını 'şüpheli ölüm' kategorisine alınca cenazenin İstanbul'a nakli uçuş engeline takıldı.

Aradan 10 gün geçmesine rağmen cenazesi, Türkiye'ye henüz getirilemedi. Prosedürler gereği, kişinin ölüm nedeni otopsi raporu çıkmadan 'şüpheli ölüm' kategorisinde yer alıyor. Hal böyle olunca ABD'li yetkililer, Ahu Tuğba'nın cenazesinin ülke dışına çıkarılmasına izin vermedi.

OTOPSİ RAPORU TAMAMLANDI

Ahu Tuğba'nın otopsi raporu tamamlandı. Raporda; 'şüpheli ölüm'e yer olmadığı belirtildi. Ama Tuğba'nın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi biraz zaman alacak. Çünkü Miami'deki adli tıp merkezinin müdürünün izinde ve otopsi raporu çıksa da adli tıp merkezinin müdürünün imzası olmadan resmiyet kazanmıyor.

Habertürk’ün haberine göre, bu nedenle de Türkiye Miami Başkonsolosluğu, cenazenin nakli için gerekli işlemleri yapamıyor. Adli tıp merkezinin müdürünün tatilden dönüp otopsi raporunu imzalamasından sonra Ahu Tuğba'nın cenazesi, Türkiye'ye nakledilecek.