Gazete Duvar'ın haberine göre; milyonlarca çalışan ocak ayında yapılacak zammı merak ederken gazeteci Fatih Portakal, ocak ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili hesabını paylaştı.

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 24,73 oranında artış yapılırken, memur emeklilerine yüzde 19,31 zam geldi. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseldi. Ancak asgari ücretliler bu dönemde herhangi bir ara zam görmedi.

Hayat pahalılığı ve enflasyonun artışıyla birlikte, düşük maaşlı çalışanlar zor durumda kalıyor. 17 bin 2 TL asgari ücret ve 12 bin 500 TL emekli maaşı ile geçinmek gitgide daha da zorlaşıyor. Açlık sınırının 20 bin TL'yi aştığı bu dönemde, asgari ücretliler Ocak ayında yapılacak zammı merakla bekliyor.

İMKANSIZ HESAP

2025 yılı için asgari ücretin ne kadar olacağına dair gazeteci Fatih Portakal'dan bir tahmin geldi.

Portakal, asgari ücretin enflasyon karşısında 13 bin 204 TL'ye kadar düşeceğini öngördü.

Portakal, şu ifadeler yer verdi:

"Yüzde 38 enflasyon beklentisine göre zam yapılıyor. En az yüzde 60. Yanlış duymadınız, en az yüzde 60 zam yapması gerekiyor. Aralık ayında TÜRK-İŞ ve DİSK masaya oturduğunda yüzde 60'ın altında asgari ücret artmaması gerekiyor. O da 27 bin TL para yapar. Verirler mi? İmkansız."