tv100'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programının bu haftaki konukları CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Avukat Prof. Dr. Ersan Şen, Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu, Sözcü yazarı Aytunç Erkin ve tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı oldu.

AKŞENER'DEN SUÇ DUYURUSU

Programda konuşan Gazeteci Aytunç Erkin, İYİ Parti Eski Genel başkanı Meral Akşener’in, dün Taksim Meydanı programında Akşener’i sert sözlerle eleştiren ve ‘ihanet’ polemiğini yeniden başlatan CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yeniden bir suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığını duyurdu.

Aytunç Erkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Kılıçdaroğlu dün akşam ihanet kelimesi sorusuna 'Yanlış mı söyledim' dedi. Meral Akşener bu söylem nedeniyle daha önce dilekçe hazırlayacağını dile getirmişti. Daha önce sorduğumda yakın çevresine hazırlıyoruz denmişti. fakat Kılıçdaroğlu'nun dün tekrar söylemesi üzerine o dilekçe revize edilerek ikinci kez ihanet kelimesini kullanmasından dolayı yeniden dilekçe hazırlanıp bir suç duyurusunda bulunacak. Ve aynı zamanda bir manevi tazminat davası açacak."

"ANLAŞTIK" DEDİ

Gazeteci Aytunç Erkin, açıklamasında, Akşener'in hazırladığı 4 maddelik protokole Kemal Kılıçdaroğlu'nun imza atmadığını belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasında bir protokol imzalandı mı? Ve bu protokol hazırlandıktan sonra Sayın Kılıçdaroğlu imzayı atmadı mı? O protokolde Sayın Akşener 6 Mart sabahı parti genel kurulunu topladı ve o 4 maddeyi okudu. Kemal Bey ile bu maddelerde anlaştık dedi. Bu totelde bir oldu bitti oldu. O protokole Kemal Bey tarafından imza atılmadı. İmzalanmayan o protokolün açıklanması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. 

KILIÇDAROĞLU TV100'DE KONUŞMUŞTU

 tv100'ün Taksim Meydanı programında Akşener'i sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle konuşmuştu: "Sayın Meral Akşener o da normalleşti. Herkes biliyor nasıl normalleştiğini. Partiler iktidar olmak ister. Bunun için mücadele edersiniz. Politika üretirsiniz. Normalleşerek iktidar olunur mu?”

Bütün yük benim sırtımda kimse Meral Hanım'a bir şey demiyor. Neden masadan ayrıldı? Hangi gerekçeyle masaya geri geldi? Masaya neden kumar masası dedi? Neden Erdoğan'a gittin?"

 "İhanet" kelimesi nedeniyle Akşener'in kendisine dava açacağı sorulması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, "Yanlış mı?" sözünü kullanmıştı.