2015'te Miss Turkey Güzellik Yarışması'na katılan ve Eser Yenenler ile mutlu bir evlilik sürdüren Berfu Yenenler sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile sık sık magazin gündemine düşüyor. 

BAŞINA ÖYLE BİR OLAY GELDİ Kİ

Berfu Yenenler bugün ki yaptığı paylaşımla herkesi şoka uğrattı. 'Şimdi  herkes beni dinlesin dolandırılmaa hikayesi anlatıyorum' diyerek paylaştığı videoda telefon dolandırıcılarının, ünlü oyuncu Anıl Altan'ın oynadığı bir polisiye dizideki polis kimliğini kullanarak kendisini dolandırılmaya çalıştığını duyurdu. 

TEK TEK ANLATTI

Yenenler, peş peşe paylaştığı videoların ilkine Anıl Altan'ı etiketleyerek olayı şöyle anlattı; "Bugün bana bir telefon geldi ve 'Kimliğiniz yakın zamanda çalındı mı ya da başkasına verdiniz mi?' diye sorular soruldu. Ben de 'Hayır' cevabını verdim. Bunun üzerine telefondaki kişi, 'Kimliğinizi birileri kullanıyor, sizin adınıza işlemler yapıyor. Bunu engellememiz ve suç duyurusunda bulunmanız gerekiyor' şeklinde konuştu. Ben de 'Kimliğim bende, böyle bir şey yok' dedim. Bu sefer telefondaki kişi, WhatsApp'tan kendini tanıtmak amacıyla, Anıl Altan'ın polisiye bir dizide Volkan Eroğlu adlı bir komiseri canlandırdığı karaktere ait polis kimliğini gönderdi."

"KENDİNİZE GELİN"

Daha sonra, "Beyefendi, lütfen kendinize gelin" yazılı bir video paylaşarak; "Bu kişi benim arkadaşım. Sanırım beni dolandırmaya çalışıyorsunuz, ama maalesef dolandıramayacaksınız çünkü bu kimlik, arkadaşımın bir dizide polis rolünü canlandırırken kullandığı kimlik. 

"BENİ HER YERDEN ENGELLENDİ"

Bunun üzerine dolandırıcılar, beni her yerden engelledi. Ben de bütün konuşmaların ekran görüntüsünü alıp suç duyurusunda bulundum. Anıl'a ayrı, insanların böyle dolandırılmasını ayrı üzüldüm. Anıl'ın kimliğini kullanarak kimseyi dolandıramazsınız" ifadelerini kullandı.

ANIL ALTAN'DAN AÇIKLAMA

Yenenleriin videosunun ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan ünlü oyuncu Anıl Altan da şu iifadelere yer verdi; ""Birçok kişi, benim oynadığım polisiye dizideki kimliğimle kandırılıyormuş. Arkadaşlar, polis ya da herhangi bir yetkili telefondan para isteyemez. Lütfen annenize, büyüklerinize bu konuda bilgi veriniz."