Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, 'engelleme' özelliğinde değişikliğe gidileceğini resmen duyurdu. Yapılan açıklamada bu değişikliğin şeffaflık sağlayacağını belirtildi. Birçok sosyal medya kullanıcısı bu karara tepki gösterdi.
Sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk, geçtiğimiz ay engelleme özelliğinde değişiklikler yapılacağını açıklamıştı. Dün X’te yapılan paylaşımda uygulamada yapılacak değişikliklere açıklık getirildi. Yapılan açıklamaya göre yakında başlayacak güncelleme ile engellediğiniz hesaplar, hesabınız 'herkese açık' olarak ayarlandıysa tüm gönderilerinizi görebilecek, ancak hiçbir şekilde etkileşime giremeyecek.

X AÇIKLAMA YAPTI

Önceki uygulamada engelleme özelliği ile kişiler istemedikleri kişilerin paylaşımlarını görmesini ve onlarla etkileşimde bulunmasını engelleyebiliyordu. Yapılan açıklamada, “Yakında engelleme fonksiyonunun çalışma biçiminde bir değişiklik başlatacağız. Gönderileriniz herkese açık olarak ayarlanırsa, engellediğiniz hesaplar bunları görüntüleyebilir ancak etkileşimde bulunamaz (beğenme, yanıtlama, yeniden paylaşma vb.)” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise, "Bugün, yeni güncelleme ile kullanıcılar engelledikleri kişilerle ilgili zararlı veya özel bilgileri paylaşmak ve gizlemek için engellemeyi kullanabilir. Kullanıcılar bu güncellemeyle böyle bir davranışın gerçekleşip gerçekleşmediğini görebilecek ve bu da daha fazla şeffaflık sağlayacak” denildi.

 KULLANICILAR KARARI ELEŞTİRDİ

Yapılan değişiklik sosyal medyada kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Bazı kullanıcılar "Bu, 'engellediğiniz' kişinin eline daha fazla kontrol verir. Bu bir şeffaflık sorunu değil, kendinizi korumaya çalışmanızın bir sorunudur."  ve "Ne korkunç bir karar. İstismarcıları destekleyin ve saldırdıkları kişileri daha da mağdur edin." yorumunda bulundu.